torsdag 27 maj 2010

Buddha Purnima


Först åt Elin och jag frukost på klubben. Vid tio kom chauffören och efter att ha hämtat upp Jenni bar det av mot Mirpur och ett av ställen där buddhisterna idag firar Buddhas födelse och död.
Vi kom lagom till bönen och blev mötta av en arbetskollega till Jerry. Vi trodde nog han ville delta i bönen, så vi tog plats på en kant och såg och lyssnade på en av det buddhistiska årets största händelser. I dofter av rökelse var det fascinerande och skönt att bara sitta och lyssna även fast vi inte förstod nånting.
Dom här flickorna satt ijämte oss, och var så där härligt nyfikna. Det slutade en timme senare med att Elin fick en påse "spicy fried peas" av dom. Deras lillasyster var i början verkligen livrädd för oss, men mot slutet vågade även hon sej fram åtminstone till Elin.

Efter bönen visade Jerrys kollega oss runt på området. Där fanns ett barnhem och en skola som drevs i buddhistisk anda. Många av eleverna bodde på området. Många av dom kommer från Chittagongs bergstrakter i södra Bangladesh.
Det här kortet tog jag uppifrån studenthemmet.

Man fick inte gå in med skorna i själva tempelbyggnaden och här får en liten flicka hjälp med sina efter bönen.

Vi fick också tillfälle att ta kort på en munk.

Efter bönen fick vi gå in i templet och det var helt ok att ta kort. På utsidan såg inte ut som man förväntar sej att ett buddhistiskt tempel ska se ut, men inuti var det väl dekorerat med b l a buddhisternas egen flagga. Bordet framför buddhastatyn var fullt av frukt och andra gåvor.
En fantastisk upplevelse, som jag sent ska glömma!
Tack för gästvänligheten!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar