torsdag 6 maj 2010

Baul musik!

Baul musik är en gammal traditionell musikstil i framförallt Bangladesh. Musiken har spelats av kringvandrande musiker under lång tid.
Med spänningen vandrade jag iväg till möteplatsen för vidare färd till Old Dhaka. Vi var tolv personer i två bilar, så en del fick åka i skuffen. Tack och lov klarade jag mej ifrån det! Drygt två timmar tog det ner. Som tur är hade vi resurser i bilen..allt vi behövde för ett glas vin på färden.

En person slöt upp i utkanten av Old Dhaka, för att guida oss rätt på smalare och smalare gator.
Först när vi kom fram var det en stor grupp barn, som underhöll oss med teater om frihetskriget och sång där dom tog i så presseningen över oss nästan lyfte. Alla vi gäster fick också blomkransar runt halsen. Dom var duktiga!!!


Sen kom baulmusikerna in. När snubben med trumman började spela förstod jag att det skulle bli riktigt häftigt. När han kom loss riktigt ordentligt var han som i trans och "headbangade" värre än den bästa hårdrockare. Det var en kille som kunde släppa loss!!


Några grabbar dansade ihärdigt hela tiden. Dom var otroligt rytmiska och dansade som små Michael Jacksons. Sen släppte vi också loss uppbjudna av musikerna! Publiken var nog rätt fascinerad. Jag vet inte än om dom kom för att lyssna på musiken eller kolla in alla vitingar.....


När svetten dröp om oss allihop avslutade musikerna sin spelning och sen skulle det bli DJ. Då övergav vi festen och begav oss tillbaka till tryggare områden igen. Hem gick det fort för trafiken var obefintlig, men ändå höll jag ideligen på att somna. En lång, helt obeskrivlig och fantastisk kväll var slut!!
Här är Henrik och Emma som bjöd in mej.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar