söndag 21 mars 2010

Old Dhaka!

Resten av eftermiddagen tillbringade vi på Hindustreet mitt i smeten kan man säga.

Här är vår duktiga guide. Han heter Arup och jobbar på KappAhl med rättvisefrågor, arbetsmiljö och såna saker. Han bor i gamla Dhaka, hittar överallt och vet en himla massa. Det är honom vi ska fråga om han kan leverera vår lilla gåva till barnhemmet när allt blir klart. Han åker dit ibland nämligen. Han värnar mycket om dom fattiga och verkar ha ett riktigt stort hjärta.

Gatubild från Hindustreet. I Bangladesh är det inte ovanligt att män håller om varandra eller håller varandra i hand. Det är ett tecken på att man är nära vänner.

Gamla Dhaka blev denna gång också en skräckupplevlelse. Apor klättrade på husväggarna och ni vet ju vad jag tycker om sånna. Lagom när vi passerat dom små odjuren dyker värsta galningen upp. När han passerar Elin och mej vänder han sej mot oss, kastar upp armarna och lägger av ett avgrundsvrål. Jag höll banne mej på att pinka ner mej. Tog en bra stund innan jag kunde andas igen!! HUA!

En gravör i aktion. Bakom står stenskivor som tillsammans med en "kavel" i sten används av husmödrar i Bangladesh för att krossa b l a kryddor.

Vi fick också gå in i ett stort hus med många små verkstäder där man tillverkade guldsmycken. Det kan man kalla pillergöra!!
Som sagt en intressant dag och väldigt varm. Man kan knappt vara ute längre!!! Tack Arup för bra guidning!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar