lördag 27 mars 2010

Comilla, Bangladesh

Tre timmar tog det till Comilla och det är tio mil. Minst hundra gånger trodde jag att vi skulle dö. Dom kör verkligen som galningar. Första stoppet blev i en liten by där fick vi lov att ta många bilder med oss och dom som bodde där. Dom är helt enkelt tokiga i kameror. Här kommer en...jag ser ut som en jätte. En väldigt vit en!

Nästa stopp blev vid ett museum och där i jämte låg lämningarna efter ett palats. Salban Vihara. Massor av festklädda bengaler var där för att fira Independens Day med picnic i parken runt ruinen. Det kändes som alla ville ha kort på oss och att vi blev medelpunkten för allt intresse, stjärna för en dag!!Ibland blev dom så vilda att guiderna fick säga ifrån.


Nästa Buddhistiska tempelruin vi besökte hette Ruphan Mura.

Om nån inte skulle förstå att cementtrappor inte ingår i ruiner från 800-talet.

Sista ruinen, och tur var det för nu började det bli riktigt varmt hette Itakhola Mura. Där fanns en halv buddha staty i jätteformat inlåst. Varför halv? Huvudet hade blivit stulet innan gallret kom på plats!

Sen besökte vi en kyrkogård där soldater från andra värlskriget låg begravda. De flesta hade blivit skadade i strider på gränsen mellan Burma och Indien och därefter vårdats på sjukhus i Bangladesh där dom sen dog då förstås. Vilket öde!
Skötseln av kyrkogården finansieras fortfarande av England. Det var en vacker plats.

Sen bar det av mot Sonargon, Dhakas gamla huvudstad. Mer om det nån annan gång.

2 kommentarer:

  1. Ni verkar få vara med om alla möjliga och omöjliga saker därnere och vi är så impade över Elins framfart med jobb och allt.
    Sköt om er allihop.
    Peter o Cattis.

    SvaraRadera
  2. Jo ni, här får man vara med om mycket!
    Om drygt en vecka kommer jag hem till Sverige för att "vila" upp mej. Det ska bli skönt!!
    Elin är så avundsjuk. Hon får förmodligen vänta ända till sommaren innan hon kan åka till Sverige.
    Ha det bra!!!!
    Varm kram Cissi!
    Jerry och Elin hälsar

    SvaraRadera