fredag 26 februari 2010

Lördag idag....dagarna springer iväg. Efter en ordentlig frukost drog alla iväg. Jerry till klubben för att spela tennis och tjejerna ner till cirkeln för lite shopping.
Själv blev jag sittandes här för att kolla dagstidningarna och lite så. Det står mycket i dom svenska tidningarna om branden i en fabrik i Gadzipur strax utanför Dhaka. Intresset blir stort när ett svenskt företag är inblandat förstås. Ni skulle bara veta hur mycket det händer här nere, som aldrig kommer till svenskarnas kännedom just för det är företag från andra länder inblandade istället. Så var finns intresset egentligen? Är det för människorna här i Bangladesh, eller ligger intresset i att få tillfälle att spy lite skit över nån. Kanske vill man också skapa diskussion kring ämnet, och det är bra. Att människor i väst får veta och kanske kan förstå vad vårt konsumtionsamhälle i väst skapar i andra delar av världen i form av utnyttjandet av billig arbetskraft, miljöförstöring m.m. Jag tror också man ska komma ihåg att det faktiskt är vi som kunder som skapar behovet! I ett ekorrhjul, som bara snurrar fortare och fortare!!!!
Här har vi läst om branden i vår tidning Daily Star under några dagar, en fruktansvärd tragedi med många människor inblandade. Inte bara dom som dog och blev skadade utan också deras anhöriga. Många familjer i Bangladesh har bara en familjeförsörjare och försvinner den får det stora konskekvenser. Ofta saknas all form av efterlevande stöd både när det gäller ekonomi och krishantering. Jag tror att många av familjerna som drabbats hamnar på ruta noll igen. Och i Bangladesh är det verkligen noll.
Nog med elände, men det är eländigt i Bangladesh!!

Jag skulle ha bjudit på lite andra kort idag från systemkameran, men tyvärr har jag förlorat överföringssladden. Dom kommer i nästa inlägg istället. Om jag hittar sladden!?? Här kommer ett på en lastbil (ja, lastbilarna ser faktiskt ut såhär i Bangladesh) med en av Dhakas alla gatuhundar i förgrunden istället.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar