tisdag 12 januari 2010

Nattgäst!

Ja, ikväll blev det nu så, hastigt och lustigt att vi fick en nattgäst. Ett av Jerrys besök från Sverige skulle ha flugit hem ikväll, men så är det, det här med sommartiden i Bangladesh. Dom ändrade tid i början på juli, en timme plus och meddelade inte omvärlden. Det fick den påföljden att när vi skulle landa i Bangladesh, den fjärde juli fick vi fel lokala tid på flygplanet. Vilket i sin tur gjorde att Jerry försov sej dagen efter. Inte så farligt kanske.
Men nu har dom ändrat tillbaka igen, utan att meddela någon den här gången eller. Faktiskt på nyårsafton klockan tolv av alla tillfällen. Expatsen som tillbringade nyårsafton här nere fick alltså fira tolvslaget två gånger, en gång kl. 12 och en gång till en timme senare. Kan tänka mej att det gick åt lite champange, och det är ju inte eller så farligt.
Men hur som helst, nu har Bangla igen en tid som ingen annan vet om. Fel flygtider gjorde att ett av Jerrys besök från Sverige missade sitt plan med en timme. Hotellen var fullbokade, så nu får han sova hos oss. Bangla är ett väldigt intressant land, men jag kan tänka mej att han hellre åkt hem till sin familj. Och det är farligt, det skulle i varje fall göra mej galen att inte komma härifrån när man ska hem. Hoppas dom planerar det här med sommartid lite bättre nästa år! Och till er som tänker besöka Bangladesh kolla att klockan går rätt för säkerhets skull.

Klotter vid "London Sausages House" Gulshan 2. Det första jag sett i Dhaka. Jag tyckte det passade bra till inlägget. SMILE YOU ARE IN BANGLADESH!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar