måndag 4 april 2011

Måndag i Dhaka!

Lite lugnare idag!! Började med sedvanlig promenad och sen bar det av till klubben med några av våra hundra böcker. Då kan jag passa på att slänga gammalt skräp på biblioteket och fylla på med nya fräscha böcker. Bibblan kommer att bli så fin innan bibliotikarien lämnar Dhaka!
Sen tog jag en tur ner till cirkeln för att fota porslin. Det skulle vara skoj att köpa en servis åt Hanna och Patrik med oss hem. Nu har jag mailat bild på ett jättefint prickigt porslin, få se om det gillas.
I cirkeln var kravallutrustad polis utplacerad idag. Det är nämligen hartal utlyst igen.

Denna gången av ett islamistiskt parti, som vill stoppa ett lagförslag som ger kvinnor mer rättigheter i b la arvsfrågor!?
Jag förstår inte hur en sån demostration kan tillåtas i ett land styrt av en kvinna och med en kvinnlig ledare för partiet i opposition. Men tydligen är det en demokratisk rättighet i Bangladesh för vem som helst att utlysa hartal för vad som helst. En av dom få demokratiska rättigheter som finns skulle jag nog kunna påstå.
Bangladesh är ett land där kvinnor är fullkomligt rättslösa och av en del män ses snarare som föremål än som människor med ett värde lika stort som någon annan.
Jag skulle kunna berätta en oändlig rad historier för er om kvinnoöden i Bangladesh, men istället länkar jag till ett inlägg jag gjorde för länge sen.
Snart åker jag hem........och alla andra blir kvar i evigt elände!

2 kommentarer:

  1. Vilken j-lva onödig hartal! Usch nu blir jag arg

    SvaraRadera
  2. Ett tag var jag nära att ge mej ut och drämma koranen i huvudet på första bästa mussegubbe!
    Kram på dej! :)

    SvaraRadera