tisdag 23 november 2010

En liten bön om hjälp!

Alla ni läsare vet ju att Elin arbetar i Tongi i utkanten av ett slumområde. En av Elins kollegor har bett oss om hjälp. Hennes önskan är att starta ett daghem i området.
Munni driver redan ett i Malibag alldeles nära den skola vi besökte för några veckor sen. Där kan kvinnor lämna sina barn på dagtid, vilket gör att dom får möjlighet att arbeta, skaffa sej en inkomst och bli självständiga.
Behovet av ett "day care" är väldigt stort även i Tongi. Två arbetslösa kvinnor från området kommer att anställas som personal och givetvis behövs en lokal. Den sammanlagda kostnaden för att driva daghemmet skulle enligt Munni ligga mellan 1000 och 1500 kr i månaden. En ringa kostnad, men ändå lite för stor för en "sponsor". Nu försöker vi finna en lösning på lång sikt åtminstone en fem år. Vi räknar med en total kostnad för en fem-års period på 90 000 svenska kronor. Nu söker vi ett eller flera företag, många privata sponsorer, en större engångsumma som kunde "portioneras" ut under en längre tid, eller vad som helst för att hjälpa Munni att hjälpa.
Är det någon som har ett tips, eller som kanske t o m själv vill bli sponsor med 100 kr i månaden hör av er hit till bloggen, eller till min mail: cissi-wiklund@hotmail.com.
Jag kan också berätta att Munni är en fantastisk kvinna, som redan gör sitt allra bästa för att hjälpa så många kvinnor som möjligt. Och jag är alldeles övertygad om att hon kommer att driva daghemmet på ett bra sätt. Vi kommer också efter vår flytt hem till Sverige ha möjlighet att kontrollera att verksamheten sköts på rätt sätt genom pålitliga kontakter i landet.
Sponsorer som begär det kommer också att ha möjlighet att få rapporter om hur verksamheten drivs och utvecklas.
Kanske kan vi tillsammans hjälpa åtminstone någon kvinna till ett bättre liv! Kanske kan vi tillsammans förhindra att några barn hamnar på gatan. Bara att kunna hjälpa ett barn eller en kvinna skulle vara värt besväret!!
Vill ni läsa ett inlägg jag skrev 8 mars förra året om kvinnornas situation i Bangladesh klicka här.


Och har ni bara en fråga eller en tanke hör gärna av er då med!
Tack för att ni läste!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar