söndag 21 november 2010

Måndag 22 november!

Jerrys sista lediga dag och Shobuls återkomst från semestern. Han har varit i sin by hela veckan och haft det bra. Själva har vi inte haft det så dumt eller och idag med frukost "på sängen", en fotmassage och lite prat på klubben känner jag mej som en prinsessa. Det borde alla få uppleva nångång.
Idag är också dan när Elin och Babbi återkommer från Bali. Ska bli riktigt skoj att höra hur dom haft det!
Nu tillbaka till Kina, men dennna gång skiter vi i kulturen och tar lite annat istället.
På tisdagen gav vi oss ut på promenad även fast det var otroligt billigt och lätt att åka taxi. Vårt mål var Hutong, Pekings "gamla del" dock till stora delar nybyggd.
På vägen slarvade vi in i ett bostadsområde för att se hur en "vanlig" kines bor. Såg inte jättekul ut alla gånger. En och annan rikshaw dök upp i gränderna också.

Framme i Hutong och efter en promenad på ett par timmar i dessa vackra kvarter blev vi så sugna på nått gott att dricka och hittade en riktig trevlig "backpackersbar". Där gick det att beställa vin i glas. Annars var man tvungen att beställa en hel flaska och det är inte att rekommendera kl. 12 en förmiddag. ;)

Jovisst, efter ytterligar en timmes planlöst irrande i dom mysiga kvartern i Hutton blev det dags för fotmassage. Vi bokade, Jerry slog sej ner medan jag var tvungen att besöka toan...som bara var ett hål i golvet. Jodu, är i varje fall glad att jag inte hade vinterjackan på mej vid första försöket. Efter långt funderade bestämde jag mej för att sitta med rumpan utåt och näsan mot väggen (säkert bakochfram, eller?) för att ha nått att hålla mej i. Sen var det bara att pricka bäst dt gick. Tanten, för jag kände mej lite som en väldigt stelbent tant lyckades klara manövern utan att själv trilla i hålet. Ibland blir man väldigt lycklig över det lilla.
Kallt var dt i massagelokalen, så vinterjackan på. Jerrys massör var också så makalöst intresserad av en riktig snyfthistoria på TV. Ju mer det grinades ju hårdare masserade hon och när det var riktigt spännande slutade hon helt. Massagen var väl sådär, men vi fick oss ett gott skratt i varje fall och dessutom en inblick i såpornas värld i Kina, och det går inte av för hackor.

Efter en liten siesta på hotellet blev det ett besök på en bargata på kvällen. Området låg runt en sjö och var riktigt vackert. Tyvärr var det bara vin på flaska här också, så det blev en himla massa drinkar istället! Jag undrar jag...om jag inte lika gärna kunnat beställa en flaska? Pricka hålet gick i varje fall som en dans :)

Maten var nått som var väldigt spännande i Kina. Första kvällen åt vi på hotellet med en engelsk meny och där serverades gåslever i gåsblod, grodor, orm och lite allt möjligt. På övriga restauranger var menyerna ofta bara på kinesiska och personalen icke engelsktalande. Men jag jag visste ju och några grodor det skulle inte jag äta! Så dä´så! "Nudles with vegetable, please"! Eller Pekinganka förstås, som är vansinnigt gott!! Om man lät bli att titta på huvudet som också serverades vill säga.
Jag provade en annan sak också. Spetten som damen sålde består av olika frukt som är rullade i smält socker. Rätt gott, men halva räckte! På andra ställen serverade dom grillade skalbaggar och kackelackor på spett...tyvärr var kameran inte med då.

Jag tvingade Jerry att prova en kinesisk rikshaw, lite annorlunda mot dom hemma...vad konstigt det kändes att skriva hemma.
Utan att ens förhandla tackade jag ja till att betala 30 yuan för en färd på fem minuter. Jerry stackarn han grät blod!! Det riktiga priset hade nog varit en femma. Tur att jag överlämnade prutande vid shoppandet till Jerry, för en del shopping blev det också förstås!

Mer kulturella grejer hann vi också med, så kanske det kommer ett inlägg till!! Mmmm!Med risk för att tjata ihäl er!!
Men nog just nu. Shobul kallar....lunchen är klar! Jag tackar gudarna för den kocken!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar