onsdag 10 november 2010

Torsdag helt plötsligt!

Igår blev det inte mer än ett godmorgon från bloggen Banglacissi. Jag blev hemma hela dagen och bara slappade och det är ju inte så mycket att orda om här direkt.
Idag däremot är det mycket på gång. Först en långpromenad..

Sen lite spa på klubben, naglarna såg verkligen förskräckliga ut ;).
Nu, efter att ha ätit Shobuls som vanligt underbara lunch funderar jag på att ta en rikshaw till en djurmarknad på vägen mot barnhemmet där vi var i söndags.
Nästa vecka inträffar nämligen den eid som vi expats kallar "slaktareiden" medan muslimerna kallar den Eid ul-Adha. Under helgen firas minnet av då Imbrahim, eller Abraham som vi kallar honom i Gamla testamentet, var villig att offra sin son efter Guds vilja.
På onsdag nästa vecka kommer mängder att djur slaktas på Dhakas gator, får, getter, kor och t o m kameler. Alla dessa djur samlas nu runt om i stan på stora marknader och en av dess hade jag då tänkt att besöka.
Lite läskigt är det! Bangladesh har alldeles nyss haft ett stort utbrott av mjältbrand. Mjältbrand sprids b la när sjuka kor slaktas! För att hindra smittan att spridas i Dhaka har kontrollen vid stadsgränsen varit hård hela hösten och många djur som av veterinärer bedömts som sjuka har skickats tillbaka ut på landsbygden igen. Bristen på biff har varit stor i Dhaka och på många restauranger har nötkött inte längre funnits på menyn. Vår kock Shobul har inte eller tillagat biff med tanke på risken att bli smittad.
Bangladesh regering har för att rädda eidfirandet satt in "stora" resurser för att stoppa spridningen och har låtit vaccinera många djur. Och helt plötsligt för några veckor sedan avblåstes larmet. Faran över alltså.....precis lagom till Eiden. Vad dom är duktiga!! ;)
Det ska bli gott att vara iväg nästa onsdag!! Vill ni däremot se bilder från Eid ul-Adha 2008 kan ni klicka här. Jerry bloggade då och var ute och tog en massa kort.
Blödiga personer rekommenderas däremot att låta bli.
Ha det gott!! :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar