söndag 8 maj 2011

Stora packardagen!

Redan klockan nio dök flyttgubbarna upp och började styra och ställa. Grejer flyttades runt och helt plötsligt började det bildas travar med stora paket lite varstans.
Gubben blev trampigare och trampigare och ville gärna vara med att slå in paket. Till slut enades vi allihop om att det var lugnast om han tog sitt kontrollbehov med till klubben för lite tennis istället. ;)
Ikväll när jag sitter här med facit i hand och en jäkla massa kartonger vet jag att vår enormt stora lägenhet rymde en hel del, särskilt porslin. 12 kubik blev det sammanlagt. Då har vi också två tomma kartonger kvar att packa i. En till datorn (den blev kvar till tisdagmorgon) och en till, ja vem vet, mer porslin kanske!?


När flyttgubbarna gick på lunch kom Elin och jag på att engångsgrillen jag hade med mej för två år sen fortfarande stog oanvänd.
Vi bestämde hastigt och lustigt att nu var det grilltajm. Här grillar inte var man utomhus, så vi bestämde att hålla till på balkongen. Vi riggade en "eldstad" och hämtade brandsläckaren för säkererhets skull. Onödigt skulle det visa sej!
Tändpappret var nämligen kruttorrt efter två år, så efter stor möda och mycket besvär fick vi eld på i varje fall halva grillen, lagom för två halalslaktade hamburgare. Starkt, men gott!
Elin är förväntansfull. I bakgrunden syns brandstegen och brandsläckaren.

Hårt jobb att få fart på grillen.

Förste hamburgevändare..Kan också tillägga att vi inte brukar sitta på golvet, men vår balkongmöbel hade redan tagits i beslag.

Efter dryga timmen var vi äntligen klara för att äta lagom till "flyttgubbarna" kom tillbaks. Dom undrade nog en hel del, och när Elin och jag gick till datorn passade två av dom att kolla balkongen och vad vi egentligen haft för oss där.

Är det många som kokar te över öppen eld på balkongerna i Dhaka ikväll kan det nog vara vårt fel. ;)
Gubben kom hem och efter signerandet av fem papperskopior lägrade sej lugnet i huset igen.
Nu ska vi snart hem och göra plats för allt i garaget till att börja med. Sen får vi sakta men säkert se till att alla grejor kommer på rätt plats. Inte så lätt när både soffor,lampor och tavlor förvandlats till fyrkantiga paket.
Same, same.....

Vi får väl använda det gamla ordspråket: Den som väntar på nått gott väntar aldrig för länge. Så håll ut Babbi, snart är hästen på plats. :)
Fyra dagar kvar.....

4 kommentarer:

 1. Hur ska ni få plats med alla sakerna hemma i Sverige?
  Hur ska hästarna klara sig utan varandra?
  Vad ska ni göra av allt porslin?
  Blev hamburgarna goda?

  Hoppas på svar i nästa inlägg :)

  Tack för att jag får vara med i ett hörn med mina saker, jag är så glad för det

  SvaraRadera
 2. Läste om dina drömmar och förstår att du varit med om mycket!

  Kul med grillningen på balkongen, flytta tar mycket krafter. Så en paus behövs.

  Ha en skön sommar. // Lissen

  SvaraRadera
 3. Hej Babbi! Jo, som sagt det är nu bara en herrgård som behövs! ;)
  Och om hästarna har vi redan bestämt. Vi får se till att dom ses ibland helt enkelt! :)
  Kram på dej!!!

  SvaraRadera
 4. Hej "lissenTo!
  Jo, att flytta tar verkligen på krafterna. Vi får ju hjälp med allt praktiskt, så det är inte så mycket att gnälla över.
  Men känslomässigt är det så tungt att hjärtat värker!
  Ha en bra sommar du med!! Ses på fototriss! :)

  SvaraRadera