tisdag 3 maj 2011

Egoboost!

Idag har jag jobbat med kort till ögonen "blör"! Jag har, vet inte hur många tusen bilder i datorn, som ska sparas ner på hårddisk som vi fått låna och sen överföras till skivor som vi ska ta med hem till Sverige. Efter som bilderna är helt osorterade tar det tid, massor av tid att välja och spara dom som är bra!
Vid två kom Elin hem och räddade mej!! Hon hämtade mej med bilen och sen blev det lunch för Elin och sen pärlshopping med prutning med stort P. När dom gjorde iordning alla halsband gick vi över till West In för att ta ut pengar. Då kom Elin plötsligt med idén att vi kanske skulle ge oss upp till 23:e för en drink. Och vem nappar inte på det.
Det blev varsitt glas vin, 250 kronor gick notan på. Eftersom Elin bar sari blev vi uppvaktade hela tiden, eller vi...hon menar jag. :)

Sen gick vi tillbaka till pärlgubben för att hämta våra pärlor och betala. Där ville alla vara med på bild, här "pärlgubben" himself.

Lite foton från hemvägen där Elin fick höra minst hundra kommentarer.
-Thank you!!
-Look......soo goood!
-Fine...excellent!
-Nice, madame! Thank you!!
Höjden av egoboost är att gå ut med sari i Gulshan om man är vit. Och det allra konstigaste är att dom tackar för det hela tiden också.


Vi valde att gå hem istället för att åka rikshaw för idag skulle dt äntligen bli fika hos teförsäljaren i hörnet vi passerar mest varje dag. Där samlades en hel del människor när vi stannade till, b la en av alla fattiga i Gulshan. Alla blev så glada när dom fick vara med på bild. Lille killen glömde lite av sin blyghet när han fick lite kola av oss. Här gick notan på 1.80 svensk kronor för två koppar te och fem kola. Stor skillnad!!


Kvällen avslutades på klubben! Och nu är det bara nio dagar kvar i Bangladesh! Jag längtar hem, men få länder är nog ändå som Bangladesh. Det har verkligen stulit en bit av mitt hjärta!

2 kommentarer:

  1. Hihihi va härligt att höra att Elin förgyller vardagen för alla :-)

    SvaraRadera
  2. Jo visst! Jag är en riktigt stolt mamma! :)

    SvaraRadera