lördag 7 maj 2011

Fototriss, tema DRÖMMA

Här kommer mitt sista bidrag till Fototriss från Bangladesh. Om bara några dagar flyttar vi hem till Sverige över sommaren, sen bär det av till Turkiet för gubben och mej. Denna gång blir båda våra flickor kvar i Sverige.
Det som berört mej mest i Bangladesh är all fattigdom. Jag har sett så mycket som ingen människa ska behöva se och lärt så mycket som ingen människa ska behöva lära.
Jag hoppas och tror att här ändå finns en dröm om ett bättre liv!?Jag tror alla bilder har publicerats förut på min blogg, men inte i samband med fototriss.
På återseende från Sverige alla FOTOTRISSARE!
Trissa gott!

21 kommentarer:

 1. Damen verkar vara nöjd med att bli fotograferad.. Tänk om hon skulle veta att hundratals tittar på henne idag..! :)

  SvaraRadera
 2. Vi hade ett trevligt möte denna vackra dam och jag. Hon tyckte så mycket om bilden, och jag tror hon skulle bli vädligt glad om hon visste! :)

  SvaraRadera
 3. Vackra och talande bilder till din tänkvärda ord. Gillar alla tre fotona. Tycker du fått in budskapet väldigt bra i dem. Men nr 1 känner jag nog lite extra för.

  SvaraRadera
 4. Så vackra och tänkvärda bilder i din triss. Den första tycker jag väldigt mycket om.

  Kram och ha en fin söndag!

  SvaraRadera
 5. Åh vad fint! Första är favorit men sista är underbar! Hur länge har ni varit i Bangladesh och vad skall ni göra i Turkiet? Gissar att ni jobbar med något speciellt som kräver utlandsresor?

  SvaraRadera
 6. Vi ömmar för barnen, och det är bra. Och för de gamla. Dina fina bilder visar hur det kan vara. Vackra bilder som har ett underliggande svårt motiv.

  /Åsa

  SvaraRadera
 7. Underbar triss och nog har du tolkat den bra. Pojkens bukett ser ut som ett hjärta som har fått sig en törn, och kanske det är så med hans dröm.

  SvaraRadera
 8. Fina bilder och tänkvärda ord. Det har varit kul och intressant att följa dej på bloggen från Bangladesh. Trots att det är samma jord så är det så skilda världar. Kan tänka att det varit speciellt att uppleva vardagen i Bangladesh.

  SvaraRadera
 9. Jag tror att fattigdomen när man ser den på nära håll och vad det blir för konsekvenser får en att bli väldigt ödmjuk inför sin egen situation - har sett det på nära håll och det påverkar en väldigt mycket och det är ju inte fel att man i vissa fal omvärderar sig själv ibland.
  Ha en underbar vecka och välkommen tillbaka till Sverige.

  SvaraRadera
 10. När jag ser en mamma här i Bangladesh, som inte kan ge sina barn mat sörjer jag så för hennes skull och gör vad jag kan för att hjälpa.
  Samtidigt som jag, som du säger reflekterar över dom stora skillnader mellan henne och mej..... och blir så tacksam för att jag och min familj har haft turen att födas i ett demokratiskt och rikt land.
  Ha det gott!

  SvaraRadera
 11. Fin triss, och visst borde vi värdesätta livet vi har mer=)

  SvaraRadera
 12. Så fina porträtt av människor som alldeles säkert drömmer om bättre liv. Vi får hoppas att de också får det, kanske inte som vi västerlänningar som de flesta av oss har för mycket saker och för många oviktiga val som stressar utan någonstans mittemellan tror jag skulle vara bäst:).

  SvaraRadera
 13. Vackra bilder som berör. Jag vet inte vad mer jag ska skriva mer än att de verkligen berör på ett lite sorgset sätt.

  SvaraRadera
 14. Antagligen ett av de mest tankeväckande trissbidragen denna vecka. Underbara foton! Första bilden är den som berör mig mest!

  SvaraRadera
 15. Så vackra bilder - pojken med rosorna, åh, jag skulle kunna köpa alla!

  SvaraRadera
 16. Nog drömmer alla vi människor oavsett vilken livssituation vi befinner oss i, annars kanske vi skulle ge upp. Den sista bilden är väldigt vacker.

  SvaraRadera
 17. Tack för alla era kommentarer! Det gör mej så glad! Tyvärr får jag inte tillfälle att kolla runt nått mer bland er denna vecka, för nu far datorn till Sverige! :)
  Kram

  SvaraRadera
 18. Det finns saker man önskar annorlunda. Jag tror att det kommer bättre tider.

  SvaraRadera
 19. Vilken fin triss. ja drömmer om en jämlikare värld finns även hos mig. Tänk om alla barn fick växa upp till samma villkor.

  SvaraRadera
 20. Jag blir alltid så nyfiken på dina bilder och de här var ju helt underbara! Först ser jag bara det vackra men ser också fattigdomen...

  SvaraRadera
 21. Ett fint bidrag till detta fototrisstema.

  SvaraRadera