lördag 15 augusti 2009

New market!

I tordags åkte vi då till en av Dhakas största marknader New Market. Det är en bit att åka och trafiken var riktigt illa. Jag tror det tog nästan två timmar att ta sej dit. Jag som inte åker bil så mycket tycker det är så skönt att sitta trygg i en bil och betrakta allt som händer utanför. Jerry och Kamal blir däremot väldigt otåliga. Kamal är ju tvungen att behärska sej, men Jerry har gett mej en massa tips på saker man kan göra när man har tråkigt i en bil. Bl a spela hårdrock på högsta volym, headbanga och samtidigt trumma takten på instrumentbrädan. Det var skönt att äntligen komma fram.
Marknaden var verkligen jättestor med massor av mycket. Först var det ett stort område nere på marken med kläder, husgeråd, tofsar, leksaker m.m, m.m. I ett hörn som man fick gå in i en gång till blev Kamal, så generad och konstig och snart förstod vi varför. Där inne var det nämligen "ladies wear" bakom skynken och frostade glasdörrar. Bara vanliga underkläder, men tydligen är det väldigt hemligt här i Bangladesh. Kamal var glad när vi för hans skull snabbt gick därifrån. För honom var det väl värsta porren.

På andra våningen var det en miljon små butiker, med mest herrkläder. Jerry köpte tre puma träningsbyxor för 60 kronor. Billigt! Men tyvärr var det mesta skit och av rätt dålig kvalitet. Det jag tycker är roligast med såna här utflykter är inte shoppingen utan att gå runt och insupa miljön. Det är intressant att dom fortfarande använder trampsymaskiner här. Överallt satt dom och sydde på Singer maskiner. Kanske har min trampmaskin, som jag har som prydnad hemma ett högre värde här, än på antikmarknaderna hemma.
Det var marknadsinlägget det. Internet är forfarande inte i hög form, men det blir i varje fall bättre och bättre. Första bilden idag tog "bara" 40 minuter att ladda över till blogger.

2 kommentarer:

  1. Verkar som ni har fult upp med utflykter :-)
    I dag har vi gjort ngt kul ställt ut Chaboo och han blev BIR-Valp= bästa i rasen valp så det var riktigt skoj.Men det är Jennie som får ta åt sig äran det var hon som gjorde jobbet:-)
    Vi måste ta och träffas när du kommer hem det är ju snart ju.....:-)
    Längtar......
    kram Fru w

    SvaraRadera
  2. Grattis till segern med Chaboo, det var inte dåligt!!!
    Fredagen 4 sept 19.55 landar jag på Arlanda...det ska bli kul att träffas! Ha det bra så länge!!!
    Kram från Cissi :)

    SvaraRadera