måndag 8 oktober 2012

Trevlig långhelg!!

Vi har haft en fantastisk långhelg!! Vi började på torsdagen med att promenera via Taksimtorget och Istiklal till Galatatornet.
Jag har varit uppe i tornet fyra gånger, men för gubben och våra gäster blev det första gången.
På kvällen bokade vi bord på en restaurang invid Hagia Sofia kyrkan och åt ottomansk gryta tillagad i ett slutet lerkrus som under stort rabalder slås sönder vid bordet innan serveringen. Där tog vi också chansen, eftersom vi var lite tidiga, att besöka Blåmoskèn. Efter att ha virat en ben och hår i lånade tygstycken gick vi in straax innan sista bönen för kvällen. Trevligt och lite annorlunda eftersom jag bara varit där på dagen tidigare. På fredagen tog vi taxi till Bebek och promenerade hemåt utmed Bosporen. En vinpaus blev det så klart också i solskenet. Trevligt, kanske alldeles särskilt för Cattis och Peter som inte sett solen på ett tag. Verkar mest ha varit regn i Sverige sen jag åkte därifrån.
På eftermiddagen blev det ett besök på enorma Topkapipalatset. Kulturstinna och trötta i fötterna begav vi oss hemåt och till kvällen blev det ett besök på vår allra bästa kvarterskrog Kasabim. Under kvällen tände vi också en vattenpipa, som vi delade på balkongen. För oss ickerökare snurrade det bra i huvudet emellanåt! ;)

På lördagen tog vi den klassiska Sultanahmetrundan med besök i Hagia Sofia och Basilicacisternen. Därefter tog vi en snabbtur genom Stora Basaren för att insupa atmosfären.

På kvällen insöp vi andra saker. Då blev det mezze och raki på mysiga restaurangen Kariköy Lokantasi. Vi hann också med en vattenpipa på Ali Baba café och en nattlig tur upp till barområdena runt Istiklal också där mest för att insupa atmosfären innan vi släntrade hemåt och stupade i säng.
Tack för en trevlig långhelg!!

2 kommentarer:

  1. Haha, precis som om snurrandet berodde på vattenpipan :P Verkar som om ni haft det kanon!

    SvaraRadera
  2. Tack för en underbar vistelse i storstan med er! Det kommer vi leva gott på länge. Sverige är svalt men soligt idag faktiskt. Ha det gott och hälsa Jerry. Kramar från Peter och Cattis

    SvaraRadera