måndag 14 mars 2011

Strömavbrott, jämt och ständigt!

Nu är strömavbrottens tid verkligen här igen. Just nu känns det som vi har strömavbrott varannan timme. Hälften av dom lampor som drivs av generatorn är trasiga också och eftersom vårt batteri håller på att gå åt skogen får vi ha allt avstängt under strömavbrotten utom datorn för att kunna använda i varje fall den. Det är rätt mörkt här på kvällarna nu! ;)
Men det kunde vara värre, jag kunde vara i Japan, så jag ska verkligen inte klaga. Jag tänker mycket på jordbävningen och undrar hur det kunde gå så tokigt i ett välutvecklat och rikt land som Japan.
En tsunami som snabbt når land kan nog ingen skydda sej mot, raserade byggnader med dödsoffer som följd kanske vi också är tvungna att räkna med till en viss grad, men det som hänt med kärnkraftverken tycker jag är en stor överraskning.
Nog trodde jag att vi kunde skydda en så pass farlig verksamhet bättre i vårt moderna och högteknologiska samhälle?! Och undvika katastrofer som har påverkan på allt liv för lång tid framöver.
Vi får lov att vara rädda om det vi fortfarande har kvar!
Fiskare i Bangladesh, kanske så långt från kärnkraft vi kan komma i vårt samhälle.

2 kommentarer:

  1. Ja det är fruktansvärt det som har hänt i Japan! Det är så hemskt så jag tror inte man riktigt kan förstå omfattningen av det. Folk måste leva i chock där nu. Såg på nyheterna igår dom visade en kille i 20 års åldern, han var den enda övelevande i hela hans släkt! Hur klara man av sådant, hur orkar man leva vidare. blir nyfiken på fiskaren, vad gör han? Ha det så gott!

    SvaraRadera
  2. Genom att kliva mellan bambupinnar där ett stort nät är fäst sänker och höjer han nätet ur vattnet och eventuell fisk som fångats när nätet varit under vattnet kan lätt plockas.
    Ha det bra du också!

    SvaraRadera