söndag 6 mars 2011

Söndagkväll i Dhaka!

Alldeles nyss har vi delat en kastrull ärtsoppa till kvällsmat i stearinljusens sken, strömmen har nämligen varit borta en timme nu.
Åter till ärtsoppan. Dom gula ärtorna är importerade från Sverige och fläsket fick bli fläskfilé. Jag tärnar köttet och lägger dt i salt några timmar och så låtsas vi att det är rimmat fläsk. Vi är faktiskt rätt glada att här finns fläsk överhuvudtaget!
Tänkte berätta lite om gårdagen och besöket på porslinsfabriken. Vi åkte från klubben halv nio i fyra bilar. Sammanlagt kanske vi var femton personer.
När vi kommit nästan halvvägs tog det tvärstopp i trafiken. Tre bilar vände och valde en annan väg medan vår chaufför valde att vänta. En och annan valde också att promenera.

Andra blev pinkenödiga.

Efter ca en och en halvtimme började vi röra oss igen och snart passerade vi en olycksplats med en minibuss, en vanlig buss och en taxi. Senare fick vi veta att två personer omkommit och förmodligen fanns där en hel del skadade också. Trafiken är verkligen förskräcklig i Bangladesh och utanför Dhaka där det går lite fortare på landsvägarna får olyckorna ofta allvarliga konsekvenser. Otäckt, riktigt otäckt!
Efter ca 2,5 timme kom vi fram till fabriken 5 mil från Dhaka som förste bil. På fabriken blev vi väl mottagna med kaffe, lunchsmörgås och en rundvisning.
Här kommer lite bilder från arbetet i fabriken.

På kvällen blev det middag på Koreana med "The KappAhl family" och Eva på besök från Sverige. Det var så trevligt så vi drog vidare till klubben och avslutade där.
Och imorgon är det måndag och vardag igen.
Om man inte är lyxhustru vill säga?! ;)

2 kommentarer:

  1. Till folk som ska besöka Sri Lanka brukar jag säga att det finns två riktigt farliga saker:
    TRAFIKEN och MYGGORNA!

    SvaraRadera
  2. Precis som här med andra ord!! :)

    SvaraRadera