tisdag 29 mars 2011

Bhutan och lite till!

Idag har varit en lång och väldigt kul dag!
Först målade Babbi, Elin och jag henna i Tongi..... sen krockade vi med en buss. Vår chaffis lyckades få 800 th i skadestånd efter stort tumult, det var faktiskt han som hade rätt. När Babbi accepterat summan (det var hon som satt i framsätet) kunde vi lämna olycksplatsen med kofångaren i bagaget.
Sen blev det sedvanlig "afterwork" på klubben och eftersom det var både Babbis och Henriks sista tisdag i Bangladesh blev det en väldigt lång och trevlig kväll.
Nu till Bhutan!
Planet avgick i tid, men på flyplatsen i Paro, Bhutan blev vi fördröjda. Vår resebyrå hade angett fel passnummer till Babbis visum, men det gick relativt snabbt att åtgärda med hjälp av vår guide som stog på flyplatsen och väntade. När vi sen skulle ta ut valuta på flygplatsen gällde bara mastercard i hela Bhutan. Tack och lov hade Babbi mastercard, så vi kunde låna en slant! (Dollar går också bra på dom flesta ställen som en liten parentes till alla ressugna).
Efter allt krångel bar dt sen av mot Thimpu, Bhutans huvudstad. Landskapet var helt fantastiskt med höga berg och blommande frukträd. På vägen tog vi ett stopp vid ett tempel med en fantastisk hängbro gjord av hönsnät.

Lite läskigt!

Efter incheckning och lunch på hotell Migmar i Thimpu bar det sen iväg på eftermiddagstur. Vårt första stopp var Buddhapoint. En rätt så intetsägande byggarbetsplats där en enorm Bhuddastaty höll på att uppföras av en rik man från Singapore.

Det allra bästa var utsikten, här betraktad av Jerry och vår guide.

Sen besökte vi ett tempel, Memorial Chorten.

Där fick vi först se alla bönerullar och sen fick vi runda templet tre gånger medurs tillsammans med många buddhister som mediterade där hela dagarna.

Ett av alla ljuvlig träd precis utanför templet.

Sen fick vi besöka ett zoo och se Bhutans "landsdjur" Taksi. Enligt sägnen åt någon upp en halv ko och en halv get och satte ihop resterna till detta...det fulaste jag nånsin sett.

Omgivningarna däremot var vackra!

Sen var shopping inplanerat, och eftersom det inte fanns nått att handla i Thimpu åkte vi tillbaka till hotellet efter en halvtimme.
Gissa när vi somnade...
....halv nio!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar