måndag 14 mars 2011

Måndag i Dhaka!

Idag blev det ett sjukhusbesök på förmiddagen. Elin har haft utslag ett tag och här i Bangla vill man gärna kolla upp sånt. Det var bara allergiskt trodde doktorn, och efter en halvtimme på sjukhuset fick vi åka hem igen med 2 salvor och två tabletter plus ett genomfört allergitest, som vi tjatat om i Sverige under 10 års tid. Redan kl fem i eftermiddag finns provsvaren att hämta. Snabba bud!
På sjukhuset var det rätt livat. Bangladesh spelar kvartsfinal mot Holland i världsmästerskapen i cricket idag. Alla tv-apparater stod på och vilda jubel utbröt i väntrummen när Hollands första slagman blev utspelad....mmmm, tror vi i varje fall. Det där med cricket är nämligen helt obegripligt!?
Det var idag det. Igår var jag som sagt och besökte Iman igen, och den här gången var Elin med, min "bangladotter".
Färden dit i Imans rikshaw gick bra, trafiken var skaplig.

Först fick vi snaska på frukt hemma hos Iman.

Och sen bar dt av en tur till rikshawverkstaden igen. Där möttes vi av en hel hög ungar som lekte i rikshaws.

Svetsning av trasig rikshaw pågick för fullt....

...samtidigt som bebisarna fick sej ett bad.

När vi återkom till Iman blev det ett stopp hos grannfrun. Hon var gift, men tyvärr barnlös och det verkade hon sörja mycket. Ofta väljer maken till en barnlös kvinna att ta sej en andra hustru och vad vi kunde förstå hade hennes make också gjort så.

Alla barn som följde oss var välkomna in till henne och när jag skulle ta en bild på Elin och henne blev det så här vid första försöket.

Till slut lyckades jag!

Sen blev dt hem till Iman där diverse människor dök upp för att se vitingarna, bl a en väldigt blyg "aunt", som blev övertalad att vara med på bild. Jag käkar gurka om ni undrar!?

Det bjöds på lunch och två av dom andra rikhshawförarna från klubben dök också upp för att äta. Elin hade lite svårt att äta av kycklingen för redan när vi kom låg lunchen i blöt i en hink med vatten. En nystyckad kyckling med alla delar, även dom mindre aptitliga. Här är det inte direkt frysta kycklingfilér som gäller.
Han i röd skjorta hade även sin lilla dotter med sej välsminkad!! och söt. Henne lyckades vi skrämma så till den milda grad att hon gallskrek i tio minuter.

Imans son däremot som vid det här laget är van vid "vitingar", satt snällt hos oss och blandade till nått gott att dricka åt sej.

Avslutningen på detta bildrika inlägg får bli ett kort på Elin och Imans hustru. Hon är inte lika bister som hon ser ut, utan faktiskt väldigt trevlig. :)

Kul att ni hänger med! Ha en bra vecka!!

4 kommentarer:

 1. Tack för en intressant och rolig läsning! Så kul att titta på dina foto! Är det vanligt att barnen sminkas? Ha det gott!

  SvaraRadera
 2. Ja, det är rätt så vanligt till festliga tillfällen! Första gången jag såg det var på en slumskola där några av barnen hade gjorts fina inför vårt besök. Jag blev full i skratt för jag blev så snopen.
  Varm kram

  SvaraRadera
 3. Cricketfeber, jo jag vet precis vad du menar, här på Sri Lanka är cricket febern hög!

  Finalmatch mellan Sri Lanka-Bangla !!! de du!

  SvaraRadera
 4. Bangla vann igår, och är nu i slutspel...tror vi i varje fall!? Så vem vet, undrens tid är inte förbi!
  ;)

  SvaraRadera