måndag 28 mars 2011

Hemma i Dhaka!

Aldrig har det varit så skönt att komma tillbaka till Dhaka igen. Inte för att Bhutan var dåligt. Det har varit en fantastisk upplevelse som ni ska få höra mycket om.
Men det var den långa väntan idag, som knäckte oss!! Vi åkte från hotellet vid halv åtta på morgonen. Klockan nio skulle vi ha bordat planet och klockan tio skulle vi lyft.
Vid halv elva fick vi veta att vårt plan var trasigt, och när det händer i Bhutan är det inte kul.
Drukair, som är Bhutans flybolag och det enda bolag som får trafikera Bhutans luftrum, har bara två flygplan. Det ena var i Dhaka där Bhutans kung var på stadsbesök och det andra som skulle flyga oss var som sagt trasigt. Vid halv tolv fick vi veta att kungen var på väg tillbaka, så vi kunde använda det planet.
Vi gick där och vankade och väntade och plötsligt fick vi veta att lunch skulle serveras. Mitt i lunchen får vi beskedet att kungen tyvärr inte kunde landa på Bhutans lilla flygplats pga dåligt väder, utan fick fortsätta till Calcutta med "vårt" plan.
Lång väntan igen! Sen fick vi beskedet av en glatt jublande flygplatspersonal att nu skulle vi få borda det lagade planet inom 20 minuter. Efter 40 min fick vi glada i hågen kliva ombord. Planet lastades enligt regelboken, och varvades upp.
Nehä, samma problem dök upp igen så det var bara att kliva av!

Efter det var jag väldigt glad att gubben hade lite whiskey från taxfreen att ta till. ;)
Under eftermiddagen fick vi hundra olika besked. Kungens plan var på väg för att försöka landa igen, Drukair skulle fixa hotell och jag vet inte allt. Vi fick också veta att Bhutans flygplats bara används dagtid så innan sex var vi tvungna att komma iväg.
När dom helt plötsligt kvart över fem meddelar att vårt plan är reparerat var det inte så många som klev på utan att be till gudarna. Och där fanns nog några att välja på i vår storfamilj med kanske 20 nationer och all världens religioner representerade.
Men allt gick bra!! Och det var alldeles ovanligt skönt att komma tillbaka till Dhaka igen!!
Imorgon ska vi till Tongi och måla henna på morgonen, men framåt eftermiddagen ska ni få hör mer om vår alldeles underbara resa till Bhutan.
Här kommer lite bilder från flygplatsen så länge.....som tur är hade vi bättre väder dom andra dagarna!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar