tisdag 1 december 2009

Del 2, om Sunderbarn

Varje morgon i Sunderbarn blev alla som ville väckta vid halv sju för en morgontur i en liten båt på någon av alla små kanaler som finns i området, så också den här morgonen. Jag har dock bestämt att spara alla vackra morgonbilder till ett inlägg, och går istället över till vår strandpromenad efter lunchen på lördagen.
Vi blev körda med en liten båt till en otroligt vacker sandstrand där vi fick promenera 6 kilometer.

På ett ställe fick vi vada över en av Sunderbarns alla kanaler, och vi blev sååå glada att vatnnet inte var högre. Dagen innan hade dom nämligen nästan skrämt ihjäl oss och sagt att vattnet skulle räcka till midjan.

En liten paus blev det vid ett vackert träd på stranden.

Vi fick också tillfälle att bada i Bengaliskaviken och det gjorde nog dom flesta ända till "vattenormarna" kom och skrämda skiten ur vissa av oss. Enligt guiderna var det bara fisk, som rör sej i vattenytan.
Efter badet blev det skogspromenad. 2 kilometer var det till båten som skulle hämta upp oss. Lite läskigt när man vet att hela Sunderbarn är fullt med ormar, särskilt för Elin. Måste säga att hon var jätteduktig, som vågade! I området jobbade grässamlare. Hela Sunderbarn är skyddat naturområde, men en gång per år får befolkningen skörda gräs. Det säljs sedan på marknader, som takbeläggning m.m. Säkert en extrainkomst, för byarna, som jag annars tror klarar sej rätt bra själva.

Slutet på denna mysiga promenad blev en skranglig trappa ner till den lilla båten som förde oss tillbaka till den stora och tryggheten.

en

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar