måndag 4 februari 2013

De sju tornens fästning

Här kommer ett lite längre inlägg från gårdagen i Yedikule. Vi började med den vanliga spårvagnen till Sirkeci. Där bytte vid tåg och fortsatte fem stationer mot Yedikule. På vägen var området runt spåret fullt av poliser som genomsökte terrängen. I lördags hittades nämligen en amerikansk kvinna mördad i området. Otäckt!

När vi klev av vid stationen i Yedikule var omgivningarna rätt så förfallna. Hade jag inte haft kära gubben med hade jag nog klivit på tåget igen!?
Vi visste ungefär åt vilket håll vi skulle gå och efter ett hundratal meter fick vi syn på ett av fästningens torn.
Borgen går att besöka till en kostnad av 10 tl, ca 40 svenska kronor, och det gjorde vi naturligtvis. Först gick vi upp inuti ett av tornen och kom ut på ett stort tak.
Sen bar det iväg upp på borgens murar via en brant trappa. På en av trapporna fanns staket, annars var alla branta kanter helt oskyddade. Man får inte vara rädd för att ramla ner inte.
Här några bilder från dom något ruffiga omgivningarna. I området rörde sej också en skabbig hundflock med hundar stora som kalvar....inget ställe jag skulle vilja ramla ner på.
Efter besöket rundade vi borgen och tog en promenad i vårsolen utefter den gamla stadmuren, ett av husen vi passerade la jag ut här redan igår. På några ställen hade också frukt och grönskakshandlare ställt upp sina stånd. Så fint med alla färger!
Vid tre-tiden blev det buss hem....en precis lagom söndagsutflykt!

Idag har jag bara varit inne och kurerat mej. Hoppas på bättring till imorgon när gubben och jag ska besöka polisen. Hej!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar