lördag 5 november 2011

Ursäkta fördröjningen...

Här kommer det, ett något försenat inlägg i min dagbok.
Bakirköy var som sagt regnigt och rätt så kallt. Stämningen var inte riktigt densamma som för drygt en månad sen när handlare och serveringar var mer utomhus än inne.
Och dagen efter blev det så en riktigt härlig båttur i Bosporen.

Vädret var bra, men kallare än vi trodde. Efter en stund på akterdäck fick vi ge oss och gå in och sätta oss. Där dukade vi upp lite chips, choklad och nötter och serverade oss öl och vin i medhavda plastmuggar. Strax märkte vi att det inte var så populärt, så flaskan och burkarna åkte ner i väskan och drycken serverades i fortsättning med största försiktighet i plastmuggarna.
Efter båtturen blev det en liten paus hemma och sen bar det av till Jerrys och min favoritrestaurang Kasabim för middag. Det ligger nära och serverar alldeles underbara kötträtter. Våra gäster blev så förtjusta i stället, så vi har varit där även ikväll.
Idag har några av oss också varit på Stora Bazaaren för att shoppa loss. Gubben stannade hemma för att packa inför resan till Litauen imorgonbitti. Jonny gjorde honom sällskap. "Hellre det än shopping"!
Vi shoppade inte bara. Vi drack också te och provade några olika sorters baklava.

Yrsliga och roliga dagar i Istanbul med många glada skratt. Och nu, nu är jag så trött så jag ska göra som dom andra gjorde för en halvtimme sen.....gå och sova.
Godnatt och sov gott!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar