måndag 14 november 2011

Jämförelsen

Badet jag var på idag heter Cemberlitasbadet och ligger som sagt i Sultanahmet.
Badet byggdes 1584 på initiativ av Nur Banu, sultan Selin II:s hustru.
"Personalen är van vid utländska besökare, så det här är ett bra val för ett första besök i ett turkiskt bad", kan jag också läsa i guideboken.
För mej var det bra för där fanns engelsktalande personal i receptionen. Där kunde jag förstå att det fanns mycket att välja på. Från att bada på egen hand för 19 lira, till ett helt paket med skrubbning, intvålning med massage och oljemassage för 117 lira. Jag var ju ute efter att jämföra så jag tog samma behandling jag tidigare fått på badet hemma, alltså skrubbning och intvålning med massage. Här gick paketet på 69 lira så prisskillnaden blev inte riktigt så stor som jag skrev i förra inlägget. Mer än bubbelt så dyrt blev det dock.

Idag var miljön trevligare. Här fanns café, rena handdukar överallt och möjligthet att föna håret efter badet. På övervåningen fanns också möjlighet till manikyr och pedikyr, har dock ingen aning om vad det kostade.
I paketet ingick också ett par badtrosor i en liten söt påse. Det fick bli min trofé eftersom jag hade egen bikini med mej.
Behandlingen med skrubbning och intvålning var faktiskt bättre på det billigare stället, men det kan säkert ha att göra med vilken baderska man har turen att få också.
För mej kommer det nog bli det billigare badet i fortsättningen, ska bara komma ihåg att ta egen handduk och fön med mej. Har vi däremot gäster här kommer det nog att bli ett av dom dyrare för dom vackra lokalerna är verkligen väl värda att se.
Och vill man inte brottas med en baderska kan man ju bada själv för 19 lira. ;)
Kram!

2 kommentarer:

  1. Åh detta låter ju hur härligt som helst!!!!!

    SvaraRadera
  2. Det är det också, varmt och skönt i höstvädret. Du får titta förbi coh prova vid tillfälle. Kram Cissi

    SvaraRadera