fredag 25 november 2011

Det måste vara morsan!!

Har jag berättat att Elin åkt från Gävle för att vara hemma i huset den här helgen. Hur som helst kom hon fram sent igår kväll, så vi pratade inte förrän idag via Skype.
-Nya fönstrena är s--tsnygga och särskilt nya ytterdörren! Men det är bara ett pyttelitet problem.....det finns inget varmvatten!
Efter instruktioner från mej lyckades Elin byta lite proppar. När inte det hjälpte började jag måla fan på väggen. Jag såg brinnande vattenberedare, utkylda hus och hussvamp överallt. Det vet väl ni, hur faan kan se ut när han hamnar på väggen.
Jag bad Elin ringa upp en vvs-firma, så dom kunde göra ett besök för att leta upp felet. Ungefär här blev också gubben i Göteborg inblandad i problemet.
Den första firman hon ringde fick bli den som gjorde vvs jobben i bastun åt oss. Där var alla utom en lediga idag, och när Elin frågade om dom möjligtvis kunde komma i helgen skulle hela firman på personalresa i två dagar. Ja, så kan det gå!
Då kom gubben med det kloka förslaget att Elin kunde ringa Åkerberg o Son, som var dom som borrade bergvärme och installerade både det och vattenberedaren åt oss för fem år sen.
Dom ansåg att det var bråttom att lösa problemet (ni ser dom målade också fan på väggen) och offrade en del av sin lunch för att åka förbi. När dom dök upp hade Elin lyckats låsa in sej själv med nya dörren och hittade inte nyckeln. Vad det verkade hade rörmokarna haft rätt kul utanför glasdörren när Elin yrade runt på insidan.
När dom väl kom in skruvades fronten på vattenberedaren av och felsökning påbörjades. Efter mycket letande och en klämd tumme, sa en av gubbarna: "Äh, va fan! Vi chansar! Och vred på vattnet för fullt. Det var allt som behövdes eftersom vattnet av någon underlig anledning var avstängt.
Elin backade genast baklängs: "Titta inte på mej, jag bor inte ens här!! Och jag tror att dom trodde henne efter dörrfadäsen.
Slutsatsen blev i varje fall: "DET MÅSTE VARA MORSAN!"
Nu är jag skyldig Elin skämspengar, en hel del också! Ska bara göra ett avdrag för hon har ju faktiskt lärt sej byta en propp. Och sånt, det kostar minsann det också! ;)
Åkerberg o Son ska jag be att skicka fakturan till Norge eller nått!
Och den där stora stjärnan som skymde utsikten här i Istanbul, ni vet!? Den har jag gömt i gästrummet så länge, för nu är snart gubben här igen. Och han har nog fått nog för idag. :)
Ha en trevlig helg!! Tjolahopp!!

3 kommentarer:

 1. det var längesen jag skrattade så gott.Ha en bra helg gubben och du.Kram mamma

  SvaraRadera
 2. HAllåj Vännen!!!
  Härligt att läsa din blogg nu har du förlängt livet på fru W med x ataldagar....;-)
  LÄNGTAR EFTER DIG!!!! när kommer du HEM????

  Massor av kramar Fru W

  SvaraRadera
 3. Hej Marie!
  Jag landar den 5:e.....så snart står jag på svensk mark igen!
  Syns då! Kram från Cissi

  SvaraRadera