lördag 12 november 2011

Sällskap igen!

Efter en turkisk frukost bestämde vi oss för att ta färjan över till Kadiköy för att kolla in shoppingen i det området. Inte utan att man tittade lite snett på sina medpassangerare efter kapningen av en färja på Marmarsjön inatt.
Faktiskt var det precis en sån färja ( som jag kallade speedboat) som blev kapad som jag åkte med till Prinsöarna i veckan. Det kommer lite för nära!!
Färjeturen gick i varje fall bra och vi fick en trevlig dag. Roligast var nog när Jerry skulle köpa vatten.
Medan jag väntade utanför gick han in i liten kiosk, tog en vattenflaska sträckte fram en lira varpå kioskägaren skakade på huvudet och inte alls var nöjd. Jerrys tanke blev naturligtvis omedelbart: "Ska han ha två lira, då kan han f-n behålla sitt vatten!!" Och därmed vände han på klacken utan vatten och lämnade kiosken.
När han kom ut upptäckte han att han försökt betala med litauiska litas. Hihihi!!
Näst roligaste var apotekenas reklam. En skyltdocka med allt från nackkrage till toastol i sin arsenal.

Nu sitter vi här och värmer oss en stund innan vi ska gå ut och äta en bit mat. Och kanske, men bara kanske kan jag övertala gubben att spela en omgång med mitt nyinköpta Rummikub innan middagen. :)
Hej!

1 kommentar:

  1. Turkiets dubbelspel. Ett lands frihetskämpar är de andras terrorister. DE förtryckta kurderna kan väl nu klaga till FN.

    SvaraRadera