måndag 26 september 2011

Samtal till Sverige

Idag är det måndag och kontorstid igen. Jag tog tjuren vid hornen redan imorse och ringde upp farbror polisen, eller rättare sagt tant polis. Hon var väldigt snäll och gav mej lite längre tid att skicka in min bekännelse påskriven och klar. Kändes skönt att få det avklarat....så länge i varje fall.
Helgen har varit trevlig! I lördags åkte vi dolmus (taxibuss) upp till området där gubbens kontor ligger för att promenera runt lite. När det blev dags för lunch gick vi till den lunchrestaurang, som Jerry och hans kollegor ofta äter på. En rätt skulle vara särskilt god. Eftersom Jerry glömt vad just den hette försökte vi få tag på kollegan och fråga om råd. Det blev inget svar, så efter mycket om och men bestämde vi oss för en rätt, som skulle visa sej inte vara den rätta. Blandat kött med yougurth, tomatsås och bröd. Det var god den med förutom lammet, då. Jag tycker verkligen lika illa om lamm som jag tycker om koriander.
På söndagen tog vi tunnelbanan till Sultanahmet och gick omkring lite. Sötast för da´n får bli dom här hundvalparna.....

.....och äckligast får bli blodiglarna som också såldes på djurmarknaden.

Framåt eftermiddagen ringde en kollega till Jerry, som är i Istanbul tillsammans med sin fru just nu. Vi träffades hos oss för ett glas vin framåt eftermiddagen och sen blev det middag på en anrik gammal turkisk restaurang, som dom ofta besökte under tiden dom bodde här i Istanbul.
En trevlig avslutning på en trevlig helg!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar