tisdag 20 oktober 2009

Utflykt!

Vilken fantastisk dag! Kvart över nio hämtade guidetours upp oss vid Nordic club. Sen bar det av mot "Old Dhaka". Först beökte vi Lalbag, som är ett fort från mogulernas tid. En intressant plats med mycket historia. Här är vår guide med Anna-Lena framför en av byggnaderna.
Sen åkte vi till ett hindutempel också i gamla Dhaka, Sree Sree Dhakeswari national tempel. I byggnaden på kortet fanns i det mittersta rummet en "fallosstaty" där kvinnor kunde be både för att få en man och bli havande. I en damm vid templet kunde man bada i det heliga vattnet och bli frisk från sjukdomar. Sen besökte vi "starmoske" mitt i dom centala delarna av gamla Dhaka. Där fick vi ta av skorna och täcka vårt hår med sjalarna innan vi gick in. Det var värt besväret för moskén var fint dekorerad med mängder av olika kakel.
Därefter promenerade vi ( och halvsprang ) via hindustreet till Pink Palace. Det fanns många konstiga människor där och efter ett kort uppehåll för att inhandla trummor blev vi omringade av lite skumma typer som såg rätt påtända ut. Inte så kul när guiden talar om att han har svart bälte och ber oss att skynda, skynda.....! Välbehållna kommer vi ut på en större gata där guiden visar oss en offentlig toalett.
Jag bestämde mej rätt snabbt för att blåsan skulle rymma lite till, för där ville inte jag pinka. Dessutom kändes det som halva Dhaka samlades runt oss för att bara få en skymt av dörren till toaletten.
Sen var vi äntligen framme vid Pink Palace. En något lugnare plats! Eftersom det krävs biljett för att komma in och området är inhägnat var det betydligt lugnare här.
Nu är klockan 12 på natten. Jag är helt slut och det är vattengympa imorgonbitti.
Rapport från eftermiddagens båtutflykt kommer imorgon.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar