söndag 18 oktober 2009

Söndagkväll i Dhaka!

Lördagen blev en lugn dag. Elin åkte med några tjejer och kollade på en tygmarknad medan mamma låg kvar i sängen och gottade sej. En sväng till Nordic med lunch blev det hela denna dag.
Idag har jag däremot varit runt lite. Anna-Lena och jag fick skjuts av Jerry till guidetours, för att boka en dagsutflykt. (www.guidetours.com). Det blev en tur på tisdag med först ett besök i gamla Dhaka. Sen ska vi till en båt och få lunch och en tur på floden på eftermiddagen. Det ska bli kul, särskilt båtturen. Har vi tur kan vi få se delfiner. Kort och rapport kommer! Hem tog vi oss själva samtidigt som vi uträttade lite ärenden.
På eftermiddagen tog Elin och jag med hennes nyinköpta tyger och åkte till en skräddare i Bharidara som vi fått tips om. Med hjälp av karta och en rikshaw hittade vi dit till slut. Både skräddaren och guidetours låg i vanliga hus med bara små anslag på dörraren. Man måste nästan alltid fråga för att hitta rätt. Nu har Elin i varje fall betällt två riktiga partyblåsor. Vi får hämta dom den 28:e. Jag tycker det ska bli spännande och för Elin kommer det nog att bli som julafton, eller rättare sagt födelsedag, hon får nämligen klänningarna i födelsedagspresent av oss.
Nu är det bara att dricka ur teet och sova som återstår den här dagen. Måste ju ladda för vattengympan imorgonbitti.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar