måndag 21 maj 2012

Virvlande dervischer och mer

Igår for kära svärföräldrarna hem till Sverige igen. Vi har haft en bra och rolig vecka. Roligast var nog när gubbarna blev inlåsta på det enorma militärmuseét och var tvungna att undsättas av en "räddningspatrull".
Vi hann också med att se en semacermoni med de virvlande dervischerna i tågstationen där Orientexpressen avgick ifrån. Jerry var väl måttligt intresserad, men jag tyckte det var fantastiskt att se den gamla sektens virvlande cermoni. (Bilden är lånad från nätet).
Vi var ju också på Rummeli Hisari, Europa fästningen, som ligger vid Bosporens smalaste del. Det fanns inte ett räcke någonstans att hålla sej i, så det vill till att man inte har höjdskräck om man ska göra ett besök. Även fast vi aldrig var uppe i det högsta tornet var utsikten fin.
När vi flanerade hemåt utmed Bosporen var det en del som hade det så här skönt.
Vi hann också med massor av trevliga restaurangbesök under veckan. Vi var bland annat på härliga Halic Café och åt turkisk frukost. Cafét ligger i ett område som är lite annorlunda mot dom "fina" kvarter vi i regel rör oss i.
Som sagt vi har haft en trevlig vecka och jag kommer att sakna sällskapet, fast inte så länge. För på fredag flyger jag hem för en lång sommar i Sverige.
Kram på er!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar