onsdag 16 maj 2012

Utställning och palatsbesök

Van Gogh utställningen var annorlunda och väldigt fascinerande. Vi gick tillsammans med några Sweakompisar in i ett stort och väldigt mörkt rum där vi fick slå oss ner på golvet eller på utplacerade bänkar. Runt omkring oss pågick ett bildspel med Van Goghs tavlor som motiv samtidigt som klassisk musik spelades. Som sagt var...... väldigt fascinerande.
Efter en knappa timmes besök tog svärmor, svärfar och jag taxi till Taksim för att köpa varsin kebab till lunch och uträtta lite ärenden. Just nu finns det gott om bedragare till taxichaufförer. Den första bilen vi hoppade in i utanför Istanbul Modern ville ha 15 lira för att köra dryga kilometern till Taksim....vi hoppade ur igen! Nästa bil hade taxametern igång, precis som det ska, och nu kostade resan oss 5.20 turkiska lira. En tredjedel av det första priset! :)
På eftermiddagen lämnade svärmor och jag svärfar åt sitt öde och tog oss till mitt lilla lokala turkiska bad. Svärmor tyckte det var jätteskönt och vill gärna hinna med ett besök till. :)
Igår gjorde vi ytterligare ett försök att komma in i Dolmabachepalatset och den här gången lyckades vi eftersom vi nästan hängde på låset. Det var faktiskt värt besväret att gå upp lite tidigt. Här kommer några bilder från besöket.
Efter lite halvtidsvila blev det en tur till Stora Basaren. Sen gick vi hem genom basarområdet och kom slutligen till Galatabron där dagen avslutades med middag i kvällssolen. Ha en trevlig kväll!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar