måndag 28 maj 2012

Lat??

Igår när jag vaknade efter nattjobbet var det ovanligt mycket folk i skogskanten precis utanför tomten. Jag fick snart reda på vad som hänt.
Klockan halv fyra på morgonen hade någon anmält att han kört på och skadat ett rådjur. En jägare med spårhund gav sej ut för att söka och just när jag vaknade hade rådjuret återfunnits svårt skadat i kanten av skogen. Med ett välriktat skott från jägaren slapp det lida längre.
Det gör mej väldigt glad att eftersök av trafikskadade djur verkligen fungerar och det känns skönt att om jag någon gång skulle köra på och skada ett djur som ger sej av från olycksplatsen finns det verkligen någon som gör allt för att avsluta djurets lidande.
Från det ena till det andra, så hann jag också med med härligt sommarfika i mammas och pappas fina trädgård igår. Vilket fantastiskt väder att äta tårta i!
Våra egna 1000 kvadratmeter jobbar jag med att få ordning på, så ryggen värker och varenda något sånär väkskött nagel ser nu ut som dom aldrig sett manikyr. Strax före lunch idag kom Hanna förbi och räddad mej från att alldeles gräva ner mej. Det blev en riktig heldag med både lunch och eftermiddagskaffe. :) När dotter´n farit vidare hade regnmolnen hopat sej och jag tog ett beslut att tända i bastun istället för att gräva vidare.
Man ska väl inte slita ut sej alldeles??

2 kommentarer: