lördag 17 mars 2012

Semestern fortsätter

Jag kan ju börja orda om fiskrestaurangen vi var på igår. Hotellfolket hjälpte oss beställa mezze, små rätter som våra förrätter ungefär.
Vi fick in ett stort fat med 8 olika fiskanrättningar. De flesta var inlagda, men där fanns också rökt makrill och gravad lax. När vi ätit så mycket vi orkade kom ytterligare två rätter in med räkor och bläckfisk. När vi ätit det och nästan avslutat det vita vinet vi beställt in tänkte Jerry beställa in turkiskt kaffe på maten, men helt plötsligt dök ytterligare en rätt upp. En del var väldigt gott och annat lite mindre gott, men allt var ätligt vilket som sagt verkligen fick magen att stå i fyra hörn.
Efter att ha blivit hämtade av en av hotellets personal blev vi bjudna på varsin liten sup av ägaren på hotellet, hemkryddad och väldigt god. Under tiden vi drack förstod vi nog att hotellet inte ville servera frukost alldeles för tidigt till sina enda gäster på en lördag, så dagens frukost bokades in till 10.
Och imorse vaknade som vanligt gubben redan sju, så vi 8.30 begav vi oss ut på vandring i väntan på frukosten. Rätt som det var befann vi oss på Cesmes största marknad, där vi nästan var vakna tidigare än försäljarna för turkar dom har ingen brådska upp dom inte.


Sen blev det en riktig brakfrukost i solen.
Därefter bar det av på spa till Sheraton hotell. Vi hade nog inte så höga förväntningar, men det var verkligen helt fantastiskt. Under tiden vi väntade på vår inbokade massage kunde vi bada i tre olika bassänger med mineralriktvatten från varma källor, havsvatten eller alldeles vanligt vatten. Gubben upptäckte också att dom hade äventyrsduschar och det tyckte han förstås var jätteroligt. Medan hustrun som är lite modigare faktiskt duschade, stog han utanför och tryckte på knapparna. Vad säga om rengskogsregn, eller varför inte en isdusch.
När vi kom tillbaka till hotellet skulle det bli en timmes vila innan nästa äventyr. Jag längtade så efter den halva flaskan vin som blev kvar på rummet igår. Men se det blev inget vin där inte, för det hade städarna varit sååå duktiga och burit iväg med.
Medans gubben kröp under täcket gav sej frun ut för att införskaffa en ny flaska. Och det var inte lätt. Jag fick gå en bra bit och betala fem lira mer än i Istanbul. När jag efter en halvtimme återkom till hotellet stod killarna som verkar ha hand om hela bussinessen och väntade med korkskruv och vinglas. Hade dom kanske lite dåligt samvete, eller?? ;)
Hur som helst hann jag få i mej ungfär ett halvt glas innan hotellägaren ringde och meddelade att han var klar för en utlovad rundtur. Två timmar av sin tid la han ner på att visa oss runt i distriktet Cesme. Helt otroligt!
Här kommer några bilder som avslutning!Ha en god fortsättning på helgen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar