lördag 16 mars 2013
Thailändsk räkgryta
Trevlig kväll med god mat om jag nu får skryta! Här kommer bloggens första (och sista) recept.
Räkgryta Thai 4 Portioner
1 kg stora räkor med skal
2 paprikor
100 gram sockerärtor
2 vitlöksklyftor
1 msk smör
1 msk röd currypasta
1 hönsbuljongtärning
2 dl kokosmjölk
2 dl minifraiche
färsk koriander eller persilja
Skala räkorna. Kärna ur paprikorna och skär i bitar. Dela sockerärtorna på längden. Skala och hacka vitlöken. Fräs grönsakerna i smör i en wok- eller stekpanna. Rör ihop currypasta, smulad buljongtärning, kokosmjölk och minifraiche. Fräs räkorna med grönsaker i någon minut och häll på såsen. Låt allt koka upp. Strö över koriander och servera med limeklyftor och jasminris.
Smaklig måltid!
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar