lördag 16 mars 2013

Thailändsk räkgryta

Trevlig kväll med god mat om jag nu får skryta! Här kommer bloggens första (och sista) recept.

Räkgryta Thai 4 Portioner

1 kg stora räkor med skal

2 paprikor

100 gram sockerärtor

2 vitlöksklyftor

1 msk smör

1 msk röd currypasta

1 hönsbuljongtärning

2 dl kokosmjölk

2 dl minifraiche

färsk koriander eller persilja

Skala räkorna. Kärna ur paprikorna och skär i bitar. Dela sockerärtorna på längden. Skala och hacka vitlöken. Fräs grönsakerna i smör i en wok- eller stekpanna. Rör ihop currypasta, smulad buljongtärning, kokosmjölk och minifraiche. Fräs räkorna med grönsaker i någon minut och häll på såsen. Låt allt koka upp. Strö över koriander och servera med limeklyftor och jasminris.


Smaklig måltid!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar