onsdag 19 januari 2011

Besök i slummen

Igår besökte vi då träningscentret. Vi fick också förmånen att se två av elevernas hem i slumområdet bredvid. Det är verkligen en upplevelse att se hur dom bor och lever i ett område där plåtskjulen står så tätt att man knappt kan röra sej.På ett ställe var det t o m så trångt att Patrik bokstavligen talat hamnade öga mot öga med en ko.
Ytan inomhus är inte eller så stor, en gissning är ca 20 kvadratmeter. I det första skjulet bodde fyra personer. Där fanns en säng i 110 cm modell, ett skåp och en hängare för kläder. Lagar mat och sånt gör man utanför.

Hyran för ett sådant plåtskjul är 600 th i månaden, 60 kronor. Sen tillkommer elkostnaden för fläkt, en lampa och TV (!?) på 150 th för varje. Enligt uppgift stjäls strömmen från statliga kablar och varje gång en sådan koppling upptäcks klipps strömmen av, vilket verkar vara rätt så ofta. Vem som tar betalt för strömmen är för mej fortfarande en gåta?


Innan vi lämnade området togs det här kortet på oss och gänget som följde oss under promenaden.

Nu står Hanna och Patrik och trampar och vill till solen på klubben. Hade egentligen tänkt lägga upp fler bilder, men det får bli en annan gång.
Vi hörs!!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar